Ademhalingsoefeningen tegen hyperventilatie Rotterdam

Ademhalingsoefeningen tegen hyperventilatie Rotterdam

Bij de Witte Vlam Yoga kan je terecht voor ademhalingsoefeningen die hyperventilatie kunnen verminderen, voorkomen of zelfs stoppen. Op deze pagina kan je hier meer over lezen.

Wat is hyperventilatie?

Als je hyperventileert adem je te snel of te diep en daardoor verwijder je teveel CO2 en neem je teveel zuurstof op. Doordat het CO2-gehalte in je bloed verlaagt, verlaagt ook het zuurgehalte van je bloed. Bij hyperventilatie vernauwen je bloedvaten waardoor de bloedtoevoer naar je hersenen en andere lichaamsdelen een beetje afneemt. Ook krijgen weefsels minder zuurstof toegevoerd. Daardoor is er, hoewel je meer zuurstof inademt, juist minder zuurstof beschikbaar voor bepaalde delen van je hersenen.Volgens schattingen hebben 800 duizend tot een miljoen mensen in Nederland last van hyperventilatie.

Hyperventilatie ontstaat vaak door angst en/of spanning en betekent dat je teveel of te diep ademt. Hyper staat immers voor veel en ventilatie staat voor ademen. Door te snel ademen ontstaan allerlei klachten. De angst die deze klachten oproept, kan de hyperventilatie weer versterken.

Klachten bij hyperventilatie zijn:

Gespannenheid, duizeligheid, een snelle ademhaling, druk op de borst, in de war zijn, koude handen of voeten, angstig gevoel, stress, niet door kunnen ademen en naar adem snakken, opgeblazen gevoel in de buik,  snellere hartslag, verward voelen, vermoeidheid, slapeloosheid, benauwdheid, zweetaanvallen, spierpijn, geen overzicht meer hebben en hierdoor in paniek raken.

Ademhalingsoefeningen tegen hyperventilatie Rotterdam

Hoe kunnen ademhalingsoefeningen helpen bij hyperventilatie?

Ademhalingsoefeningen kunnen helpen hyperventilatie te voorkomen. Het aanleren van een rustige en bewuste ademhaling kan een positieve werking hebben op ons lichaam en geest. Doordat je ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen toepast, kan het stressniveau dalen. Hierdoor zal je meer energie krijgen en ook helpt het om pijnlijke spieren te ontspannen. Door bewust en op een natuurlijke manier te ademhalen kan je veel meer je kalmte bewaren in periodes van stress, angst en overspannenheid. Daarnaast zijn de ademhalingsoefeningen heel effectief om tot jezelf te komen. Ook helpen ze je om meer vertrouwen te ontwikkelen. Het is een mooi proces van persoonlijke ontwikkeling, heling en bewustwording!

Bij de Witte Vlam Yoga kan je deze ademhalingsoefeningen aanleren en beoefenen. Met deze oefeningen kan je hyperventilatie voorkomen, verminderen of zelfs stoppen. Daarnaast zijn deze oefeningen ook op andere terreinen effectief: ze helpen je meer tot rust te komen en te ontspannen. Wat heel erg belangrijk is als je last hebt van hyperventilatie die ontstaat door angst of spanning.

Ademhalingscursus en privelessen

Je kan in een groep meedoen met de ademhalingscursus die meerdere keren per jaar start. Ook kan je privelessen aanvragen (klik op de links voor de desbetreffende pagina’s).

Ervaringen van een cursist

“Ik heb heel veel baat gehad bij de cursus. Door mijn chronische hyperventilatie leek het me goed om de cursus te volgen en ik heb echt praktische oefeningen en bewustwording meegekregen, waardoor ik nu beter kan omgaan met mijn ademhalingsproblemen. Je sprankelend-rustgevende manier van lesgeven sprak mij ook heel erg aan!”

Klik hier om meer ervaringen van cursisten te lezen.

Heb je interesse?

Neem dan contact met mij op!

Je kan bellen naar: 06-24664000
Je kan ook een e-mail sturen naar: dewittevlamyoga@gmail.com

Graag tot ziens,

Amparin

Je bent nu op de pagina: “Ademhalingsoefeningen tegen hyperventilatie Rotterdam.”