Yoga Rotterdam Noord

Yoga Rotterdam Noord

De Witte Vlam Yoga is heel centraal gelegen en is gevestigd aan de Admiraal de Ruyterweg 167, 3031 AA Rotterdam. Dit ligt op de grens tussen Rotterdam Kralingen, Rotterdam Centrum en Rotterdam Noord.

Met het openbaar vervoer is onze locatie ook uitstekend bereikbaar, zie de routebeschrijving via de contactpagina.

De yoga die bij ons wordt gegeven is Integrale Yoga, dit is een yogavorm die leidt tot geestelijke rust, kalmte en inzicht. Deze rustige yogavorm is voor iedereen toegankelijk en heel goed te integreren in het dagelijkse leven.

Lees de ervaringen van deelnemers die je voorgingen!

Een Integrale Yogales bestaat uit:

Hatha Yoga: lichaamsoefeningen

Onder Hatha Yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen (Asana’s). Men bereidt zich op de houding voor door de aandacht te concentreren. Gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop gericht. Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren.

De houdingen zijn geen doel, maar een middel. Hoe meer je de oefeningen vanuit je hart en stilte doet i.p.v. uit wilskracht, hoe groter het effect. Elke houding wordt versterkt door de juiste manier van ademen (Pranayama).

Pranayama: ademoefeningen

Prana is datgene dat zuurstof leven schenkt. Levensenergie. Pranayama zijn oefeningen voor het verbeteren en voor het beheersen van de levensadem. Je leert bewust volledig en diep te ademen. Door de adem te ervaren, kun je jezelf ervaren. Door middel van de adem kan je het bewustzijn in het lichaam brengen.

Ontspanning

Tijdens de ontspanningsoefeningen wordt men bewust van spanning in verschillende delen van het wezen. Het bewust worden en observeren hiervan is een eerste stap om tot verdiepte ontspanning te komen.

Concentratie en meditatie

Het stil maken van het denkvermogen is de voorwaarde om de concentratie te kunnen richten. Tijdens de meditatie komt men in aanraking met de mentale stilte, een fundamentele ervaring in de Integrale yoga. Men wordt een druk in het hoofd gewaar, die in de Integrale yoga wordt omschreven als “de kracht van boven”. Men komt in aanraking met het bewustzijn, dat tevens een kracht is. Het gewaarworden van het innerlijk bewustzijn, de onzichtbare kracht die zowel buiten als binnen tastbare resultaten oplevert, is nu juist de hele betekenis van het yogi’s bewustzijn.

Wil je onze yoga zelf ervaren en een gratis proefles bijwonen of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Amparin, via dewittevlamyoga@gmail.com of via tel: 06-24664000.