Informatie ivm het Coronavirus (update 15-01-2022)

Door de uitbraak van het coronavirus heeft de overheid een aantal adviezen gegeven en maatregelen genomen. In dit bericht leg ik uit wat dit voor de Witte Vlam Yoga betekent en hoe wij hiermee omgaan.

Yoga tijdens corona: 3 opties

Wij vinden ieders gezondheid erg belangrijk en nemen daarom alle maatregelen die geadviseerd worden. De afgelopen tijd hebben we gezien dat de maatregelen steeds veranderen, op basis van de actuele situatie. Tijdens de hele periode waarin corona een grote rol speelt, hebben we gezien dat er 3 opties zijn, deze staan hieronder en zullen zich steeds afwisselen.

— op dit moment is optie 2 van toepassing, zie hieronder —

Voor alle lessen geldt dat je bij binnenkomst jouw QR-code van de Coronacheck app laat zien. Dit geldt dus voor de groepslessen en ook voor de privélessen.

Optie 1: alle yogalessen op onze locatie

Tijdens deze optie kunnen alle groepslessen en privélessen gewoon op onze locatie plaatsvinden, zonder anderhalve meter afstand te hoeven houden.

Optie 2: de yogalessen op onze locatie én online

Tijdens deze optie moeten we vanwege de anderhalve meter, iedere yogagroep in tweeën splitsen. Zodoende krijgt iedereen om de week op locatie les, en in de andere week via Skype. Dit bevalt heel goed! Je kan een gratis proefles volgen, als je het eerst een keer wilt proberen. En als je hulp bij Skype nodig hebt, helpen we je.

De privé yogalessen en privé ademlessen kan je beide met alle coronamaatregelen op onze locatie (op gepaste afstand) of via Skype volgen.

Optie 3: de yogalessen alleen online

Tijdens deze optie kunnen we vanwege de coronamaatregelen de groepslessen niet meer fysiek, maar wel online lesgeven. Deze situatie is altijd tijdelijk. Ik geef de lessen via Skype. Dit is de afgelopen jaren prima bevallen!

Skype kan je hier downloaden.

Coronacheck app (QR-code)

Onderdeel van alle coronamaatregelen is ook dat iedereen bij binnenkomst zijn of haar QR-code van de Coronacheck app laat zien.

Ik scan deze dan iedere keer met de Coronacheck scanner app. Als deze een groen vinkje geeft, mag ik je toelaten. Als deze een rood kruis geeft, mag ik je helaas niet toelaten. Controleer daarom aub vooraf of jouw QR-code werkt. Je kan zelf ook de Coronacheck scanner-app downloaden om dit te testen (zie de link hieronder).

Als je jouw QR-code niet op een smartphone bij je hebt, kan je deze ook op papier meenemen. Je kan jouw QR-code downloaden en vervolgens printen via: https://coronacheck.nl/nl/print/ (ik raad je aan om deze altijd als back-up mee te nemen).

Hier kan je de Coronacheck app downloaden: https://coronacheck.nl/nl En als je meer wilt lezen over de Coronacheck scanner-app, zie: https://coronacheck.nl/nl/scanner.

Hier kan je de nieuwsberichten lezen: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/11/02/besmettingen-moeten-omlaag-passende-maatregelen-nodig en: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/11/04/coronatoegangsbewijs-verplicht-bij-binnensport-vanaf-18-jaar (volgens het RIVM gelden deze maatregelen ook voor yogalessen)

Privéles yoga op onze locatie én ook via Skype mogelijk

De privélessen yoga zijn met de coronamaatregelen (op 1,5 meter afstand) op onze locatie mogelijk! Privélessen zijn een uitstekende manier om maatwerkbegeleiding te ontvangen en yoga te beoefenen. Als je deze privélessen via Skype wilt volgen, is dit ook mogelijk.

Privéles adem op onze locatie én ook via Skype mogelijk

Privélessen met ademoefeningen kan je op onze locatie (op 1,5 meter afstand) volgen.

Daarnaast kan je de privélessen ook online volgen. Wij hebben hele goede ervaringen met online lessen. Het is net alsof je een privéles op locatie hebt gevolgd.

De overheid versoepelt de maatregelen steeds meer. Houd deze website in de gaten of neem contact op als je vragen hebt.

De maatregelen verschillen per periode. Houd deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de actuele situatie, of neem contact op als je vragen hebt.

Tel: 0624664000 / E-mail: dewittevlamyoga@gmail.com

Amparin

Klik hier voor meer informatie over de privélessen yoga

Klik hier voor meer informatie over de privélessen met ademoefeningen

Ademhalingscursussen voorlopig uitgesteld, privéles met ademoefeningen wel mogelijk

De ademhalingscursussen kunnen vanwege corona tijdelijk niet plaatsvinden. Als je interesse hebt, kan je je nu al aanmelden voor de eerstvolgende ademhalingscursus. Ook kan je mij een mail sturen zodat je op de hoogte wordt gehouden. Daarnaast kan je, zoals hierboven staat, privélessen met ademoefeningen op onze locatie of online, via skype van mij ontvangen. Dit, en ook de yogalessen die doorgaan, zijn goede vervangende opties!

De corona maatregelen op onze locatie

Lees hier de nieuwe maatregelen van de rijksoverheid:  www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws

Wij vragen iedereen om samen met ons de onderstaande voorzorgsmaatregelen te nemen. Hiermee volgen wij de adviezen van het RIVM.

Wij vragen iedereen om:

  • thuis te blijven en je bij de GGD op corona te laten testen bij reukverlies en/of milde verkoudheidsklachten (zoals keelpijn, niezen, verkoudheid, hoesten, kortademigheid, koorts, luchtwegklachten, e.d.)
  • thuis te blijven bij een positieve coronatest van één of meerdere huisgenoten of een nauw contact (dus ook als je gevaccineerd of negatief getest bent)
  • gelijk bij binnenkomst jouw handen te ontsmetten (bij de ingang staat desinfectie handgel)
  • na het ontsmetten van jouw handen, de QR-code van jouw coronacheck app aan mij te laten zien (tip: neem jouw QR-code als back-up ook op papier mee)
  • 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, ook in de gang en keuken
  • elkaar geen handen te geven
  • aan de binnenkant van de elleboog te niezen of te hoesten
  • papieren zakdoekjes te gebruiken (en deze na gebruik weg te gooien)

Hiernaast maken wij de WC, deurklinken, lichtknoppen, e.d. elke dag met alcohol schoon. Ook ventileren wij ons pand goed.

Wij houden alle adviezen en maatregelen van de overheid in de gaten. Zodra de situatie verandert, updaten wij onze aanpak. Stuur me gerust een mail als je vragen hebt!

Amparin