Yoga en corona: beweging helpt bij een gezond leven

Tijdens de coronamaatregelen is het belangrijk om te blijven bewegen. We zitten meer stil, hebben minder sociale contacten en de sportscholen zijn dicht.

Maar de studie of het werk gaat door, het gezin vraagt aandacht, we ervaren dagelijks veel prikkels.  Hierdoor ontstaat stress, en als we daar te weinig tegenover zetten, kan dit tot klachten leiden, zoals stressklachten en somberheid.

Gelukkig zijn er ook tijdens corona dingen die je kan doen om gezond te blijven. We kunnen gezond, vers, zelf gekookt eten, wandelen, een goed dag en nachtritme aanhouden, onze tijd op een scherm of device beperken, en actief het contact met onze familie en vrienden onderhouden.

Yoga kan hierin een mooie rol vervullen. Yoga helpt om prikkels en stress los te laten, om weer bij jezelf te komen, lichamelijke spanning te verminderen en in balans te komen en te blijven. Het meditatieve aspect van mijn yoga helpt ook om een drukke mind te kalmeren. Een hoofd vol gedachten is een teken van een hoger stresslevel. Dit is los te laten, door aan yoga deel te nemen.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Probeer dan eens een proefles yoga, deze is gratis.

Lees hier meer over mijn yogalessen.

Lees hier meer over de privélessen.

Heb je nog vragen?

Bel of mail me via dewittevlamyoga@gmail.com of via 0624664000.

Amparin