Yoga tegen rugklachten

Yoga tegen rugklachten

Yoga tegen rugklachten. Heb je rugklachten en wil je deze verminderen? Volg dan yogalessen die voor iedereen makkelijk en laagdrempelig te volgen is en bijdraagt aan ontspanning, rust en herstel. Mijn yogavorm, de Integrale Yoga en de manier waarop ik deze geef, is uitstekend te gebruiken bij rugklachten. Vraag wel vooraf bij klachten altijd advies aan jouw huisarts, fysiotherapeut en/of behandelend arts, bespreek jouw klachten ook bij jouw aanmelding met mij en let tijdens de lessen altijd op eventuele pijnklachten en je grenzen. Ook is het belangrijk dat je je zelfzorg voorop zet en nooit doorzet als je pijn hebt of je voelt dat je een grens bereikt.

Kom gerust een proefles volgen en ervaar wat deze yogavorm voor jou kan betekenen. Of lees de ervaringen van leerlingen die deze lessen volgen. Ook kan je tijdens privélessen yoga aan het loslaten van rugklachten werken.

Hoe werkt het?

Door de asana’s, de houdingen, kan je specifieke spiergroepen beïnvloeden, waardoor deze stress en spanning kunnen loslaten. Yoga bevordert de souplesse en beweeglijkheid van de spieren.

Daarnaast ontstaan rugklachten vaak door spanningen die zich elders in het lichaam bevinden, en die vervolgens naar de rug toe trekken. Met yoga wordt het hele lichaam behandeld, waardoor het gehele zenuwstelsel tot rust kan komen en er herstel kan optreden. Ervaar het zelf.

Daarnaast werkt yoga ook op psychisch en mentaal vlak, door yoga kunnen lichamelijke spanningsklachten verminderen. Yoga kalmeert de geest en helpt je zodoende om positiever in het leven te staan en goed om te gaan met dagelijkse gebeurtenissen. Dit komt doordat yoga het brein helpt om stress los te laten. Ook kan yoga invloed hebben op de eventuele oorzaken van stress, zoals onveiligheid, zorgen, angsten, e.d. Door yoga raak je bijvoorbeeld meer verbonden met jouw lichaam, je voelt je erdoor veiliger. Met yoga is jouw psyche dus positief te beïnvloeden, en als gevolg ontspant het lichaam dus ook, en kunnen spanningsklachten verminderen. Ook in de rug, waar spanning vaak naartoe gaat.

yoga tegen rugklachten

Ervaring van een cursist:

Ik heb zittend werk en had dagelijks last van lage rugklachten. Ik kon niet ontspannen meer zitten en de spanningen trokken door naar mijn bovenrug en nek. Dit zorgde ervoor dat ik vaak afgeleid was en niet lekker in mijn vel zat.

Als oplossing gebruikte ik allerlei crèmes en ook ging ik naar allerlei behandelaren die mijn rug konden losmaken en masseren. Dit had echter altijd een tijdelijk effect.

Toen ik bij Amparin met Integrale Yoga in aanraking kwam, begon ik pas echt te voelen hoeveel spanning er in mijn rug zat. Alles voelde stram aan. Nadat ik ongeveer twee maanden de wekelijkse lessen had gevolgd, begon ik verschil te merken. Mijn rug voelde meer ontspannen aan en de spanningen trokken sneller weg door de oefeningen. Hier werd ik erg enthousiast van en begon de oefeningen zelf ook thuis te doen. Daardoor werden de spanningen in mijn rug langzamerhand opgelost en werd ik na enkele maanden klachtenvrij! Mijn rug blijft een zwakke plek die extra aandacht nodig heeft, maar met de yoga kan ik zelf deze aandacht geven. Behandelaren heb ik niet meer nodig omdat ik eventuele spanningen zelf met yoga weg kan halen. Ik beoefen yoga om mijn rug te onderhouden. Daarnaast doe ik yoga ook omdat ik het een verrijking vind, yoga is er niet alleen om klachten te verhelpen, maar ook om als persoon te groeien!

Lees hier alle ervaringen van cursisten.

Meld je bij Amparin aan voor een gratis proefles!