Van stress en burn-out herstellen met ademoefeningen

Naar rust en herstel

Door middel van het doen van ademoefeningen die je bij De Witte Vlam Yoga tijdens de ademcursus of tijdens de privélessen met ademoefeningen kunt aanleren, kan je werken aan het herstellen van stress en burn-out.

Stress en burn-out ontstaan na perioden waarin je teveel spanningen hebt gehad. Deze spanningen uiten zich zowel psychisch als lichamelijk. Deze stress is, als deze langdurig is geworden, vaak lastig los te laten. Het loslaten van de spanning gaat niet meer vanzelf. Jouw sympathisch zenuwstelsel blijft dan actief, waardoor je niet goed kan herstellen.

Ademhalingstechnieken hebben direct invloed op jouw zenuwstelsel. Met de ademhalingsoefeningen stimuleer namelijk je jouw parasympathisch zenuwstelsel. Het parasympathisch zenuwstelsel is het deel van het autonome zenuwstelsel dat de organen zodanig beïnvloedt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen.

Ademoefeningen zijn een uitstekende manier om spanningen te verminderen en te werken aan jouw herstel. Daarnaast kan je de ademoefeningen ook preventief inzetten, juist om stress en burn-out te voorkomen!

Lees meer over de ademhalingscursus op deze pagina of zie de onderstaande video met een ervaring van een cursist:

 

Je bent nu op de pagina: “Van stress en burn-out herstellen met ademoefeningen”.