Ademhalingscursus Rotterdam (beginners)

Bewust ademen…..…. wie doet dat nou nog in deze drukke wereld waarin we leven? Dat zijn er maar weinig. Meestal adem je onbewust, automatisch en niet altijd op een manier waardoor je je goed voelt! Een niet-natuurlijke ademhaling  ontstaat uit stress en spanning, maar heeft ook weer gevolgen, het onderhouden van een hogere lichaamsspanning. Een vicieuze cirkel dus. Gelukkig is hier veel aan te doen.

Ademhalingscursus Rotterdam

Toen je pas geboren werd, ademde je met je hele lichaam: de natuurlijke manier van ademhalen. Jammer genoeg zijn de meeste mensen het verleerd om zo te ademen. De ervaringen die wij in ons leven opdoen, veroorzaken allerlei verschillende emoties en gevoelens zoals: boosheid, angst, verdriet, woede, et cetera. Door deze emoties en ook door stress en spanningen, verandert de snelheid en kracht van je ademhaling. Jouw ademhaling verandert hierdoor onbewust; er ontstaan blokkades en een andere niet-natuurlijke manier van ademen. Dit veroorzaakt allerlei lichamelijke klachten.

Langzaam maar zeker verleer je dus de natuurlijke manier van ademen. Door de ademtechnieken die je bij mij kunt beoefenen, kan je dit herstellen. Hierdoor kan je spanningen en klachten loslaten; er komt een herstelproces op gang.

Door tijdens de oefeningen je adem heel bewust te ervaren, kun je jezelf weer ervaren. De adem kan de kwaliteit van ons contact met onszelf en onze omgeving immers verdiepen.

De ademhaling is een bron van inzicht en zelfkennis en is ook een middel om tot lichamelijk en geestelijk evenwicht te komen.

In deze ademhalingscursus voor beginners zal je verschillende ademoefeningen ervaren en aanleren. Ook wordt er aandacht aan ontspanningsoefeningen besteed. Wil je tot een goede ademhaling komen, dan is het namelijk belangrijk om eerst te ontspannen. Daarnaast zal je ervaren hoe meditaties aan de ontspanning kunnen bijdragen. De meditaties zijn ook onderdeel van deze ademhalingscursus.

Terugkeren naar de natuurlijke ademhaling is één van de aspecten van deze cursus. De Integrale Yoga ademhaling is eenvoudig te beoefenen. Ademoefeningen zijn onderdeel van de yogafilosofie en worden al duizenden jaren gebruikt om gezondheid en ontwikkeling te bevorderen.

De ademhalingscursus voor beginners bestaat uit:

Actieve oefeningen

Om de longen gezond te houden zijn deze ademhalingsoefeningen buitengewoon effectief.

Het uithoudingsvermogen van de longen wordt vergroot en de zenuwen versterkt. De invloed hiervan op het lichaam is bijzonder groot. Energie volgt aandacht.

Door verschillende eenvoudige oefeningen te doen, worden zeer goede resultaten verkregen.

Het verdelen van energie

Door het oefenen van het langzaam ritmisch ademen met de juiste ontspanning, ervaar je de geestelijke ademhaling. Deze is weer een grote schoonmaak voor het  lichaam. Een goede doorstroming van prana (levensenergie) stimuleert de cellen en de lichaamsweefsels, breekt giftige stoffen af en helpt om delen van het lichaam te herstellen.

Een rustige beheerste ademhaling heeft een positief effect op het zenuwstelsel en organen en ontspant lichaam en geest.

Versterkende oefeningen

Door versterkende oefeningen te doen breng je zuiverheid aan in lichaam en geest.

Met behulp van ademhalingsoefeningen kun je ervoor zorgen dat ongezonde patronen in ademen, denken en doen verdwijnen. Door bijvoorbeeld altijd langzaam en diep te ademen, ga je je anders op jezelf en je omgeving richten, daardoor zal je veel rustiger blijven in tijden van spanning. Je leert helemaal aanwezig te zijn met je adem.

Jouw ademhaling vormt de brug tussen lichaam en geest. Elke gedachte die je hebt, elke actie of emotie heeft zijn invloed op je ademhaling.

Ademhalen is leven, zonder adem is er geen leven.

De ademhaling is de essentie van het leven. Licht is de essentie dat via de ademhaling in jou werkzaam is.

Fotogalerij ademcursus

Door de ademhalingstechnieken ontstaat:

– Een toename van energie en uithoudingsvermogen

– Verbeterde slaapfunctie

– Spanning neemt af en je kan beter omgaan met druk en stress

– Je ervaart meer kalmte

– De weerstand neemt toe en ook je kracht

– Het concentratievermogen en de alertheid worden vergroot, waardoor je veel helderder kunt denken

– Door middel van de adem breng je bewustzijn in elke cel van je lichaam

– Je komt dichter tot jezelf te staan, het contact met wie je echt bent zorgt voor meer levensvreugde

Quote

“Als je opnieuw leert volledig en diep te ademen vergroot je je geest en maak je opnieuw contact met het Zelf.”

“Hij die tegelijk met jouw uitademen (apana) uitademt, is je ware IK, het eeuwige wezen dat in alle dingen aanwezig is.”

Brihadaranyaka Upanischad

Ervaringen van een deelnemer

“Ik ademde (mede door mijn burn-out) heel hoog en had daar veel last van. De cursus heeft mij veel technieken geleerd en het heeft mij heel goed gedaan. Wat een onderschat iets: ademen. We nemen het aan als vanzelfsprekend, maar er valt zoveel op dit gebied te leren en te ervaren. Ik kan nu in verschillende situaties (stress, warmte, slecht slapen, onrust, enz.) terugvallen op diverse ademtechnieken en de klachten laten verdwijnen en/of verminderen, wat een verrijking!!”

Via de onderstaande button kan je ervaringen lezen van deelnemers die je voorgingen. Ook kan je onderin deze pagina de video zien van een cursist die over haar ervaring verteld.

Lees meer ervaringen

Praktische informatie

De ademhalingscursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur.

Heb je vragen of wil je je aanmelden?
Neem dan contact met me op via:

E: dewittevlamyoga@gmail.com
T: 0624664000

Deze cursus vindt plaats bij voldoende aanmeldingen. Als de cursus begonnen  is, kan je gedurende de eerste lessen nog instromen.

Naar contactformulier Zie de agenda voor de startdata

Tarieven ademhalingscursus

Tarief voor particulieren

Het tarief voor particulieren voor de gehele cursus van tien lessen is: € 165,-

Video met ervaring van de ademhalingscursus

Zie de video hieronder, “de ervaring van een ademhalingscursist”.

Aanvullende informatie

Ademhalingscursus voor gevorderden

Deze ademhalingscursus kent een beginnerscursus en een cursus voor gevorderden. Lees hier verder over de gevorderden cursus.

Privélessen zijn ook mogelijk

Wil je liever een privéles volgen? Lees dan verder op deze pagina. Of stuur me een e-mail of bel eventjes en vraag naar de mogelijkheden.

Ademhalingsworkshop

Een aantal keren per jaar kan je aan een ademhalingsworkshop meedoen, tijdens deze workshop kan je kennismaken met het werken van de adem. Het is een ontspannende en prettige workshop, ook om samen te doen! De ademcursussen zijn een prima vervolg hierop, tijdens de cursussen stap je in een ontwikkelingsproces, een proces van verdieping. Lees meer op deze pagina over de ademworkshop.

 

Algemene voorwaarden

Op al mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing.

Je bent nu op de pagina: “Ademhalingscursus Rotterdam”.

Ademhalingstechnieken

Nieuws

Meer nieuws