Ademhalingstechnieken bij De Witte Vlam Yoga

Bij De Witte Vlam Yoga kan je de subtiele kracht van ademhalingstechnieken ervaren. Met ademhalingsoefeningen kan je veel verschillende dingen bereiken.

Zo kan je ermee stress en spanning verlagen. Ademhalingstechnieken hebben direct invloed op jouw zenuwstelsel. Met de ademhalingsoefeningen stimuleer namelijk je jouw parasympathisch zenuwstelsel. Het parasympathisch zenuwstelsel is het deel van het autonome zenuwstelsel dat de organen zodanig beïnvloedt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen. Dit is cruciaal om in ons drukke Westerse leven verder te kunnen. Ook kan je de ademhalingstechnieken gebruiken bij het ondersteunen van jouw herstel bij stress, overspannenheid, (chronische) hyperventilatie, burn-out, angst- en paniekklachten, slaapproblemen, omgaan met ziekte en meer.

Met de ademhalingstechnieken kan je ook spanningen en blokkades die zich in jouw lichaam bevinden, loslaten. Hierdoor kom je meer in contact met jouw gevoel en intuïtie. Hiernaast kunnen ademhalingstechnieken je helpen om te verstillen, om veel denken en piekeren los te laten. Je kan je vast voorstellen dat het bovenstaande als gevolg, ook weer vele positieve en secundaire effecten op jouw welbevinden zal hebben.

Natuurlijk kan je de ademhalingstechnieken ook gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling: om gevoelsmatig dichter bij jezelf te komen, inzichten op te doen, diep te leren loslaten, en meer.

Mijn lessen en sessies met ademhalingsoefeningen bestaan uit een combinatie van verschillende methoden, er zijn namelijk ook yogahoudingen die ondersteunend zijn bij het loslaten van spanningen; hierdoor komt er ook meer ruimte voor een natuurlijke ademhaling. Overigens zijn mijn ademhalingsoefeningen altijd kalmerend: Yin. Dat maakt dat ze diep doorwerken en het parasympathisch zenuwstelsel (zie hierboven) activeren.

Klik hieronder op de buttons om meer te lezen over de ademhalingscursussen, privélessen met ademhalingsoefeningen die je kan aanvragen en de ademhalingsworkshops.

Als je nog vragen hebt, of als je je wilt aanmelden, neem dan gerust contact met me op.

Amparin

Contact
Ademhalingscursus Rotterdam

Ademhalingscursus

Leer op een natuurlijke manier, bewust en ritmisch te ademen

Meer informatie
Ademhalingscursus Rotterdam

Privéles adem

De volledige aandacht voor jezelf en de ademoefeningen

Meer informatie
Ademhalingscursus Rotterdam

Ademworkshop

Ervaar de kalmerende werking van de ademoefeningen

Meer informatie

Nieuws & Blog

Yoga tegen rugklachten

Yoga tegen rugklachten Yoga tegen rugklachten. Heb je rugklachten en wil je deze verminderen? Volg dan yogalessen die voor iedereen makkelijk en laagdrempelig te... Lees verder

Naar alle nieuws & blog berichten