Waaruit bestaat een Integrale yogales?

Een Integrale Yogales bestaat uit verschillende methoden en technieken die elkaar versterken. Tijdens de lessen worden deze op een mooie manier samengesmolten tot één geheel. Dit heeft als grote voordeel dat de aanvullende methoden een dieper en langduriger effect hebben, dan als je één van de methoden los zou gebruiken. Je ervaart het zelf als je aan de lessen deelneemt, er ontstaat verbinding met jezelf, verstilling, kalmte en veel meer.

We richten ons bij Integrale Yoga op alle verschillende delen van wie wij zijn: ons lichaam, gevoelens, emoties en ons denkvermogen. Dit is wat het woord ‘integraal’ in Integrale Yoga betekent. Dit komt in iedere les terug.

Hatha Yoga: lichaamsoefeningen

Onder Hatha Yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen (asana’s). Men bereidt zich op de houding voor door de aandacht te concentreren. Gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop gericht. Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren.

De houdingen zijn geen doel, maar een middel. Hoe meer je de oefeningen vanuit je hart en stilte doet i.p.v. uit wilskracht, hoe groter het effect. Elke houding wordt versterkt door de juiste manier van ademen (Pranayama).

Pranayama: ademoefeningen

Prana is datgene dat zuurstof leven schenkt. Levensenergie. Pranayama zijn oefeningen voor het verbeteren en voor het beheersen van de levensadem. Je leert bewust volledig en diep te ademen. Door de adem te ervaren, kun je jezelf ervaren. Door middel van de adem kan je het bewustzijn in het lichaam brengen.

Ontspanning

Tijdens de ontspanningsoefeningen wordt men bewust van spanning in verschillende delen van het wezen. Het bewust worden en observeren hiervan is een eerste stap om tot verdiepte ontspanning te komen.

Concentratie en meditatie

Het stil maken van het denkvermogen is de voorwaarde om de concentratie te kunnen richten. Tijdens de meditatie komt men in aanraking met de mentale stilte, een fundamentele ervaring in de Integrale yoga. Men wordt een druk in het hoofd gewaar, die in de Integrale yoga wordt omschreven als “de kracht van boven”. Men komt in aanraking met het bewustzijn, dat tevens een kracht is. Het gewaarworden van het innerlijk bewustzijn, de onzichtbare kracht die zowel buiten als binnen tastbare resultaten oplevert, is nu juist de hele betekenis van het yogi’s bewustzijn.

En meer!

Vanuit mijn kennis van andere stromingen voeg ik naast het bovenstaande ook nog meer methoden en oefeningen toe. Bijvoorbeeld uit de Chinese Geneeskunde, Do-In en aromatherapie. De lessen zijn hierdoor heel afwisselend, inspirerend en uniek.

Een Integrale Yogales Rotterdam

Heb je zin om een keer mee te doen?

Je kan altijd een gratis proefles Integrale Yoga bijwonen en op ieder gewenst moment in een groep instromen!

Gratis proefles yoga volgen

Tarieven

Tarief voor particulieren

De yogalessen bestaan uit blokken van 12 lessen die achter elkaar, iedere week worden gegeven. Je kan kiezen uit het volgen van de cursus op maandagavond of op donderdagavond (dit zijn vaste groepen). Doordat we meerdere lessen geven, kan je een les inhalen op een andere dag, als er voldoende plek is (overleg dit van tevoren met Amparin).

Zie de agenda voor de wekelijkse lesdagen en de verschillende tijden.

Tarief voor 12 lessen (3 maanden):  € 138,-
Omgerekend is dit € 46,- per maand.

Betaling en opzegtermijn

De yogacursus bestaat uit 12 lessen (3 maanden) die achter elkaar, iedere week worden gegeven (vakanties uitgezonderd). Je volgt de yogacursus en betaalt steeds per 12 lessen (3 maanden), op de eerste les.

Bij de laatste les van een blok van 12 lessen, worden de lessen automatisch verlengd naar het volgende blok van 12 lessen. Voor opzegging geldt een termijn van vier weken.

Vragen of aanmelden?

Voor vragen of aanmeldingen neem dan contact op via:

E: dewittevlamyoga@gmail.com

T: 0624664000

Naar contactformulier

Klik hier voor de ervaringen met yogalessen.

 

Je bent nu op de pagina: “Een Integrale Yogales Rotterdam”. Op al mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing.

Menu

Nieuws

Meer nieuws