Ervaringen met de ademhalingscursus

Op deze pagina kan je de ervaringen lezen van cursisten die aan de ademhalingscursus hebben deelgenomen.
Laat je inspireren om ook mee te doen!

Zie ook de video onderaan deze pagina!

Contact opnemen

"Er zijn altijd wel oefeningen bij die je in het dagelijkse leven kunt toepassen"

Ik ben via mijn coach bij Amparin gekomen, hij adviseerde mij om deze cursus te gaan volgen tijdens/na mijn herstel van een burn-out.
Ik kan met heel mijn hart zeggen dat dit mijn herstel enorm veel goed heeft gedaan. Amparin geeft op een heel warme manier “les”. Al bij de eerste les merk je dat de sfeer heel prettig en welkom aanvoelt. En ik voelde me gelijk op mijn gemak en vond de lessen ontzettend leuk!
Je merkt aan Amparin dat ze het met zoveel liefde en plezier doet en dat ze je zoveel mogelijk wil meegeven om meer ontspannen en natuurlijk door het leven te kunnen gaan. Amparin zou het liefst maar door willen blijven gaan tijdens de les om je nog meer en nog meer goede tips te geven, zelfs al staan de volgende mensen al te springen om hun cursus te mogen volgen.
Na een les kom je zo ontspannen en met het gevoel dat je de hele wereld weer aan kan naar buiten. Wat ik zelf heel fijn vind, is dat er altijd wel een aantal oefeningen bij zitten die bij jou zullen passen en die je gewoon tijdens je dagelijkse leven kunt doen. Amparin, bedankt dat je je enorme kennis over zoveel dingen met ons wilde delen en op zo’n leuke manier!

"Dichter bij mijzelf en in stresssituaties kom ik sneller tot rust"

Ik heb enorm genoten van de gezelligheid, rust, ontspanning en je betrokkenheid tijdens de lessen.
De cursus heeft mij echt goed gedaan.
Ik kan de verschillende ademhalingstechnieken en oefeningen nu toepassen in verschillende dagelijkse situaties. Hierdoor voel ik mij vaker dichter bij mijzelf en in stresssituaties kom ik sneller tot rust. Ik doe de oefeningen nu met grote regelmaat omdat ik merk dat ik mij er prettiger door voel.
Ik vond het fijn dat Amparin de tijd nam om naar ieders ervaringen voor, tijdens of na de oefeningen te luisteren en advies te geven waar nodig. Zij geeft de lessen met liefde en plezier en maakt het voor iedereen heel toegankelijk.
Als ik na de les naar huis reed op mijn scooter, had ik vaak een heel “happy” en relaxed gevoel en kon ik genieten van alles om mij heen. Daar wil ik Amparin voor bedanken want dat gevoel was ik al enige tijd kwijt! En ik wil de cursus voor een 2e keer te doen omdat ik er zoveel aan heb gehad en zoveel heb geleerd!
Heerlijk ik kijk er weer naar uit!

"Deze cursus heeft me in contact gebracht met de rust in mezelf"

Deze cursus heeft me in contact gebracht met de rust in mezelf. Ik zit erg vaak in mijn hoofd. Deze lessen hebben me doen ervaren dat het belangrijk is je ook bewust te worden van je lichaam en de rust te ervaren van de ademhaling. De oefeningen brengen je in verbinding met jezelf en door ze toe te passen in het dagelijks leven, helpen ze mij bij een stuk bewustwording. Wat mij betreft een aanrader, ook vanwege de rustige manier waarop Amparin haar lessen geeft!

"Ik voelde me snel op mijn gemak, er heerst een goede sfeer"

De cursus is goed opgezet, zowel voor de nieuweling als voor de leerling met iets meer ervaring. Ik voelde me erg snel op mijn gemak en er heerst een erg goede sfeer. Amparin heeft ons goed en geduldig begeleid en de oefeningen zijn zeker nuttig gebleken. Het was fijn dat zij ook bereid was om te improviseren en in te gaan op vragen vanuit de groep. Ik gebruik veel van de oefeningen nog steeds en heb er baat bij. Ik kijk positief terug op de cursus en heb de cursus aangeraden aan andere mensen en zal dat ook zeker blijven doen!

"De lessen hebben me geholpen om in het leven meer los te laten. Ook durf ik weer te laten zien wie ik ben!"

Toen ik begon met de ademhalingscursus zat mijn ademhaling hoog, waardoor ik heel gespannen en onrustig was en ik helemaal niet kon ontspannen.

De ademhalingslessen waren rustig en opbouwend. Ik leerde verschillende ademhalingstechnieken en had voldoende ontspanning en loslaat momenten. Hierdoor leerde ik gaandeweg weer vertrouwd te raken met mijn buikademhaling en innerlijke ik!

Na elke les voelde ik totale rust in mijn hoofd en lichaam, het was heerlijk om dit zo te ervaren.

De lessen hebben me geholpen om in het leven meer los te laten. Ook durf ik weer te laten zien wie ik ben!

Ik kan deze cursus iedereen echt aanraden! Ik vind de cursus zo fijn en leerzaam dat ik hem voor een 2e keer wil doen.

Ik heb er nu al weer zin in om het volgend seizoen te beginnen met de cursus!

"De ademhalingscursus was iets om naar uit te kijken en een belangrijke eerste stap op het pad van hoofd naar hart"

De ademhalingsles bij jou werd voor mij een avond in de week om naar uit te kijken. Even weg uit de dagelijkse hectiek om de krachtige rol van de ademhaling te ontdekken en te ervaren. Hoe simpel lijkt dat, en hoe moeilijk blijkt dat te zijn, vooral voor mensen zoals ik die veel in hun hoofd “zitten” en voornamelijk externe factoren laten bepalen hoe blij, ongelukkig of sterk je bent. Door de ademhalingslessen heb ik het belang ervaren om bewust te worden van mijn eigen kracht. Jouw ademhalingscursus was een belangrijke eerste stap op het pad van ‘hoofd naar hart’, voor mij een lange reis waarin nog vele etappes zijn te gaan en obstakels zijn te overwinnen. De motivatie om dat pad verder te bewandelen is het vredige beeld dat aan de horizon gloort, van een evenwichtig mens, bewust van innerlijke rust en geluk, die daardoor óók voor anderen meer kan betekenen.

Dank voor jouw positieve en enthousiasmerende bijdrage daarin, Amparin!

"Ik kan in stresssituaties terugvallen op diverse ademtechnieken en de klachten laten verdwijnen en/of verminderen, wat een verrijking!"

Ik ademde (mede door mijn burn-out) heel hoog en had daar veel last van. De cursus heeft mij veel technieken geleerd en het heeft mij heel goed gedaan. Wat een onderschat iets: ademen. We nemen het aan als vanzelfsprekend, maar er valt zoveel op dit gebied te leren en te ervaren. Ik kan nu in verschillende situaties (stress, warmte, slecht slapen, onrust, enz.) terugvallen op diverse ademtechnieken en de klachten laten verdwijnen en/of verminderen, wat een verrijking!!

"Het heeft mij geholpen om beter om te gaan met mijn chronische aandoening. Amparin is een docente met veel compassie, liefde, aandacht en kennis en helpt je verder.."

Ik heb ontdekt dat de ademhaling de belangrijkste voeding voor je is. Dat wat diep van binnen speelt, aan de oppervlakte komt, in een traan, een glimlach, in pijntjes.
Het was voor mij een goede ervaring en het heeft mij geholpen om beter om te gaan met mijn chronische aandoening. Dit geeft mij meer zelfvertrouwen en stabiliteit.
En het draagt bij aan mijn gezondheid. Amparin is een docente met veel compassie, liefde, aandacht en kennis en helpt je verder op je pad.

"Mijn hoofd was vergeten hoe belangrijk het is om het lichaam te laten ademen. De lessen hebben mij met grote stappen geholpen"

Mijn hoofd was vergeten hoe belangrijk het is om het lichaam te laten ademen. De ademlessen van Amparin hebben mij met grote stappen geholpen. Bewustwording, techniek en een hele prettige sfeer. Altijd in de wetenschap dat Amparin de wijsheid en het gevoel heeft om wie dan ook verder te helpen. Warm aanbevolen!

"Ik heb heel veel baat gehad bij de cursus. Ik heb echt praktische oefeningen en bewustwording meegekregen"

Ik heb heel veel baat gehad bij de cursus. Door mijn chronische hyperventilatie leek het me goed om de cursus te volgen en ik heb echt praktische oefeningen en bewustwording meegekregen, waardoor ik nu beter kan omgaan met mijn ademhalingsproblemen. Je sprankelend-rustgevende manier van lesgeven sprak mij ook heel erg aan!

"Ik ben veel vaker bewuster van mijn lichaam, en de opluchting na de lessen zijn bijna niet te omschrijven!"

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met yoga. Na enkele jaren yoga ervaring merkte ik op dat ik meer aandacht wilde besteden aan mijn ademhaling.  Begin vorig jaar heb ik besloten om iets te gaan zoeken om een vorm te geven aan mijn behoeften, aan het iets meer aandacht besteden aan mijn ademhaling.Ik ben gaan googlen en bij De Witte Vlam Yoga terecht gekomen. De ademhalingscursus heeft mij geleerd om bewuster te ademen.  Ik merk dat het me steunt in moeilijke tijden. Ik merk ook dat ik dichter bij mezelf ben gekomen. Ik ben veel vaker bewuster van mijn lichaam, en de opluchting na de lessen zijn bijna niet te omschrijven!

Heel dankbaar ben ik voor wat ik allemaal heb geleerd en heb ervaren.

1000 keer dank!!

"De oefeningen hebben me geholpen om opgekropte emoties, zoals spanning, boosheid en verdriet los te laten"

De oefeningen hebben me geholpen om opgekropte emoties, zoals spanning, boosheid en verdriet los te laten. Hierdoor word ik rustiger en kan ik de emoties beter accepteren, omdat ik weet dat ik ze ook weer los kan laten.

Ik heb geleerd om meer naar binnen gekeerd te zijn. Door te focussen op mijn lichaam en de ademhaling, richt ik me meer op mezelf in plaats van op de buitenwereld. Uiteindelijk word ik hier rustiger, zekerder en ook letterlijk steviger van!

"Ik vind deze cursus voor iedereen geschikt. Of je nu, student, huisvrouw, zakenman, of (jong) professional bent, dat maakt helemaal niets uit"

Deze cursus was voor mij een geweldige ervaring omdat ik handvatten heb gekregen die ik kan toepassen op het werk, thuis en overal waar ik ben!

Ik ben veel bewuster geworden van mijn ademhaling. En ik kan situaties beter inschatten, als ik stress voel opkomen dan doe ik een aantal oefeningen om weer in balans te komen en rustiger te worden. Ik vind deze cursus voor iedereen geschikt. Of je nu, student, huisvrouw, zakenman, of (jong) professional bent, dat maakt helemaal niets uit. Voor mijzelf heb ik een structurele manier gevonden om deze oefeningen te integreren. In mijn geval, is dat s’ochtends en voordat ik ga slapen.

"Ik merk dat ik door de ademhalingscursus emotionele gebeurtenissen kan verwerken. Ik ben door de cursus veel dichter bij mijzelf gekomen!"

Iedere keer voordat ik naar de ademhalingscursus ga ervaar ik veel stress, ben ik moe en druk in mijn hoofd. Na de les zijn al deze klachten weg en heb ik nergens last meer van. Ik merk dat ik door de ademhalingscursus veel negatieve energie van mijn zelf kwijt raak, en ook emotionele gebeurtenissen kan verwerken. Ik ben door de cursus veel dichter bij mijzelf gekomen!

"Mijn grootste lering is geweest het bewust worden van mijn ademhaling en wat deze voor mijn lichaam en geest kan betekenen"

De cursus is voor mij een eerste stap naar een goede ademhaling. Mijn grootste lering is geweest het bewust worden van mijn ademhaling en wat deze voor mijn lichaam en geest kan betekenen. Door middel van deze cursus heb ik ook de stap gezet om naar binnen te kunnen kijken in mijzelf, voor mij voelt het nog wel als een eerste stap en ik denk dat er nog meer te halen valt. Ik kijk ernaar uit om de cursus weer opnieuw te volgen. Naast de oefeningen is het ook fijn om in het centrum aanwezig te zijn en een plek waar rust heerst te voelen. Even een moment van bijkomen.

"De ademhalingsoefeningen bieden mij heel veel steun, kracht en rust in lastige momenten"

Dit is de tweede keer dat ik de cursus volg. Voor mijn gevoel ben ik gaandeweg de cursussen een stuk rustiger en bewuster geworden! De ademhalingsoefeningen bieden mij heel veel steun, kracht en rust in lastige momenten. Het is fijn dat ik de oefeningen die ik onder de knie heb overal kan toepassen. Ik gun deze cursus iedereen die geleefd wordt in onze hectische maatschappij! Heel veel dank voor deze mooie en waardevolle cursus.

"Ik heb er veel baat bij, want ik heb COPD (longziekte). De lessen zijn zeer afwisselend en worden met veel enthousiasme gegeven"

Ik heb voor de derde keer deze beginnerscursus gevolgd. Ik heb er veel baat bij, want ik heb COPD (longziekte). De lessen zijn zeer afwisselend en worden met veel enthousiasme gegeven. Ik kijk ook ernaar uit om de gevorderden cursus te volgen! Ik wil zeker verder gaan hiermee!

"Ik heb mij bewust op mijn ademhaling gericht en na 10 minuten waren de hartkloppingen weg"

Ik heb een van de ademhalingsoefeningen uit de ademcursus gebruikt tijdens een MRI onderzoek van mijn nek. Ik werd de tunnel ingereden en deed per ongeluk mijn ogen open. Ik zag ineens dat ik helemaal ingesloten lag in die tunnel. En dat heb ik nog nooit gehad, ik kreeg een paniekaanval, hartkloppingen.  Ik had het niet meer!

Gelukkig had ik een alarmknop en was ik er snel weer uit. Maar de MRI moest gemaakt worden want ik heb ondanks allerlei fysiotherapieën al vanaf november vorig jaar last van mijn nek. Dus mezelf toegesproken en weer die tunnel in. Het duurde 20 minuten en ik heb 20 minuten steeds tegen mezelf gezegd dat ik mijn ogen dicht moest houden en mij op mijn ademhaling moest concentreren (zoals ik dat tijdens jou lessen heb geleerd). Ik heb mij bewust op mijn ademhaling gericht en  na 10 minuten waren de hartkloppingen weg. Ik voelde me steeds rustiger worden en heb ik het volgehouden! Zo zie je maar waar de ademhalingsoefeningen goed voor zijn geweest en hoe belangrijk het is om ze te integreren in je leven in allerlei situaties.

Video