Integrale Yoga Rotterdam (cursus)

Bij de Witte Vlam yoga kan je op de maandagavond of donderdagavond (vaste groepen) aaneengesloten cursussen Integrale Yoga volgen, dit is een rustgevende en verstillende yogavorm met verschillende methoden (zie hieronder) en die voor iedereen toegankelijk is.

In de doorlopende en wekelijkse lessen komen deze methoden samen:

  • asana’s (yogahoudingen)
  • ademoefeningen
  • meditatie

Aan de yogalessen voeg ik nog meer kennis en oefeningen toe, vanuit de Chinese Geneeskunde, Do-In, aromatherapie en vanuit andere stromingen. De lessen zijn daardoor veelzijdig, inspirerend en afwisselend! En je zal lichamelijk en geestelijk meer kalmte en inzicht kunnen ervaren.

Do-In is een Oosterse bewegingsvorm die onder andere bestaat uit meridiaanstrekkingen die jouw energiestroom bevorderen. Hiermee kan je jouw levensenergie (ook wel ‘Ki’ of ‘Chi’ genoemd) versterken.

Met beide benen op de grond staan

Integrale Yoga is met beide benen op de grond in het leven staan en toch de aandacht naar binnen kunnen richten, zonder het contact met het dagelijkse leven te verliezen.

Deze yogavorm helpt je dus om middenin het leven te staan: bewust in het moment te leven. Je leert middenin het leven staan én deze yogavorm in jezelf te integreren.

Je gaat jezelf en de wereld om je heen anders waarnemen en daardoor ga je dingen anders, kalmer, bewuster en met meer inzicht beleven.

Je bewandelt dan het Yogapad waardoor je steeds meer inzichten krijgt.

Integrale Yoga is een verrijkende levenswijze die je op veel manieren kan ondersteunen en helpen bewust in het leven te staan.

Dichter bij jezelf

Integrale Yoga brengt je dichter bij jezelf, bij wie je in werkelijkheid bent. Elke keer dat we yoga doen, krijgen we de kans om ons te herinneren wie we werkelijk zijn, je zal dat vanzelf ervaren.

We richten ons bij Integrale Yoga op alle verschillende delen van ons wezen: ons lichaam, gevoelens, emoties en ons denkvermogen. Dit is wat het woord ‘integraal’ in Integrale Yoga ook betekent.

Het gaat erom bij Integrale Yoga dat dit samenkomt, dat je één wordt: lichaam en geest. Dankzij het beoefenen van yoga wordt je één, Yoga betekent eenwording. Yoga is veel meer dan alleen de houdingen, tijdens mijn lessen kan je dit ervaren.

Integrale Yoga Rotterdam

“Het hart van de mens is de enige bron van geluk”

Inayat Khan

Er ontstaat verstilling

Yoga begint bij het stil maken van het denkvermogen. Hier zijn allerlei oefeningen voor die we bij de Integrale Yoga doen zoals: lichaamsoefeningen (asana’s), ademoefeningen, concentratieoefeningen, ontspanning en meditatie.

Doordat het denkvermogen verstild raakt, ontstaat er ruimte voor het ervaren van ieder moment. Daardoor ervaar je het leven intenser, met meer aandacht.

Kortom: door middel van Integrale Yoga zal je vanbinnen stiller worden, daardoor leg je een basis van bewustwording en groei.

Gezonder door yoga

Yoga is ook een methode om een optimale lichamelijke en emotionele gezondheid te krijgen en te behouden! Yoga helpt trouwens ook bij het verminderen van stress- en spanningsklachten en ook bij lichamelijke klachten, zoals: nek- schouder- en rugklachten, hyperventilatie, onrust, e.d.

Kracht, zelfvertrouwen en jezelf vinden

Yogaoefeningen maken je sterk, geven zelfvertrouwen, eigenwaarde en wilskracht. Hierdoor kan je oude patronen en conditioneringen doorbreken. Blokkades worden opgelost. Het is net als een artisjok, iedere keer gaat er een laagje af waardoor je steeds dichter bij je ware Zelf komt. Het hart wordt zachter en de geest kalmer. Yoga is een continue verkenning, ontdekkingstocht en groei, voor zowel de leerling als de leraar!

Waar bestaan de yogalessen uit?

Een Integrale Yogales bestaat uit de asana’s (yoga houdingen), pranayama (ademtechnieken) en meditatie. Je zal leren dat yoga veel meer is dan alleen de houdingen, het is een levenswijze. Hieraan voeg ik nog meer toe: kennis en oefeningen van de Chinese Geneeskunde, Do-In, aromatherapie en andere stromingen.

Lees meer over de inhoud van de lessen

Ervaringen van cursisten

Stilte in mijzelf

“Al langere tijd zocht ik een manier om rust in mijzelf te vinden. Even loskomen van de drukke buitenwereld. Ik kwam op de site van Amparin terecht en had er gelijk al een goed gevoel bij. Vanaf dag één voel ik me welkom in haar les. Ik ben yoga gewoon maar gaan ervaren, zonder verwachtingen. Al na een paar lessen voelde ik de aandacht die er kwam voor mezelf in de stilte, waardoor ik veel beter voel wat ik nodig heb. Ik hoor mezelf, voel me dichter bij mezelf staan en ervaar warmte, geduld en liefde. Dank je wel, Amparin!”

˜˜˜˜

Rustpunt in de week

“De yogalessen zijn mij erg goed bevallen. Het zijn lessen waarin je tot rust komt en dichter bij jezelf komt, het is een rustpunt in de week. Amparin geeft de lessen op een fijne manier, waarin ook ruimte is voor meditatie. Aan te raden aan iedereen die wil kennismaken met yoga en meer rust wil in zijn leven. Voor mij persoonlijk brachten de lessen me dichter bij mezelf en bij mijn hart. Yoga heeft mij rust en ontspanning gebracht, door de dagelijkse oefeningen ben ik minder stijf en sta ik stabieler in het leven. Yoga is eigenlijk een ‘levenswijze’ geworden. Ik hoop er nog lang en met veel plezier mee door te gaan!”

˜˜˜˜

We lachen ook tussendoor

“Ik heb wel meerdere yogalessen elders gevolgd, maar bij Amparin was er meteen een klik. Dat vind ik erg belangrijk, want als ik me op mijn gemak voel bij iemand, kan ik me ook meer ‘geven’. Er heerst rust tijdens haar yogalessen, maar ze maakt soms ook een grapje tussendoor, dan moeten we allemaal erg lachen en daarna gaan we weer verder met yoga. Ik vind de meditaties tussendoor ook heerlijk ontspannend en ze weet precies welke muziek ze daarbij op kan zetten. Ik ben heel tevreden over Amparin, een toppertje!!!”

Lees meer ervaringen

Zin om een keer mee te doen?

Je kan altijd een gratis proefles Integrale Yoga bijwonen en op ieder gewenst moment instromen! Neem gelijk contact met me op via 0624664000 of dewittevlamyoga@gmail.com

Wekelijkse lessen

De Integrale Yogalessen vinden wekelijks plaats: op maandag en donderdag. Zie de agenda voor de wekelijkse lesdagen en de verschillende tijden.

Tarief voor particulieren

De yogalessen bestaan uit blokken van 12 lessen die achter elkaar, iedere week worden gegeven. Je kan kiezen uit het volgen van de cursus op maandagavond of op donderdagavond (dit zijn vaste groepen). Doordat we meerdere lessen geven, kan je een les inhalen op een andere dag, als er voldoende plek is (overleg dit van tevoren met Amparin).

Tarief voor 12 lessen (3 maanden):  € 138,-
Omgerekend is dit € 46,- per maand.

Betaling en opzegtermijn

De yogacursus bestaat uit 12 lessen (3 maanden) die achter elkaar, iedere week worden gegeven (vakanties uitgezonderd). Je volgt de yogacursus en betaalt steeds per 12 lessen (3 maanden), op de eerste les.

Bij de laatste les van een blok van 12 lessen, worden de lessen automatisch verlengd naar het volgende blok van 12 lessen. Voor opzegging geldt een termijn van vier weken.

Contact

Voor vragen of aanmeldingen neem dan contact op via:

E: dewittevlamyoga@gmail.com
T: 0624664000

Integrale Yoga Rotterdam

Namasté

Naar contactformulier

Je bent nu op de pagina: “Integrale Yoga Rotterdam”. Klik hier om terug te keren naar de homepage.

Op al mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing.

Menu yoga

Nieuws

Meer nieuws