Over de docente

Mijn naam is Amparin Gimeno Font. Ik heb de Witte Vlam Yoga opgericht en geef zodoende de yogalessen, ademhalingslessen, workshops en privélessen. Yoga is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Het is een pad waar je op kunt lopen, dat je veel te brengen heeft.

Amparin Gimeno Font - De Witte Vlam Yoga Rotterdam

Dit is wat voor mij ‘het yogapad’ betekent:

Integrale Yoga is de vorm van het Hart, zo ervaar ik dat. Hier leren we om verbinding te maken met  ons innerlijke wezen.

In deze maatschappij zitten we veel in het mentale waardoor  er steeds een grotere afstand ontstaat tussen onszelf, ons leven en ons hart. Door het yogapad te volgen, herstel je de verbinding hiertussen.

Op het yogapad kom je in aanraking met fysieke ongemakken van het lichaam die te maken hebben met het loslaten van ‘oude rommel’, zoals spanningen, e.d. Door het loslaten van deze rommel wordt er plaats gemaakt voor iets nieuws……… een nieuw lichaam wordt er namelijk opgebouwd. Het is net alsof je een oud jasje uit trekt.

Door yoga verandert je bewustzijn. Je leven wordt nooit meer hetzelfde. Je maak je niet zo druk meer over dingen wat je vroeger wel deed, je wordt geduldiger en milder voor jezelf en voor anderen. Je leeft meer vanuit je hart, vanuit je verbinding, je raakt de stilte aan. Vanuit deze toestand ervaar je meer liefde. Deze liefde manifesteert zich vanuit jezelf, naar de buitenwereld om jou heen, en naar anderen toe.

Je maakt altijd van alles en nog wat mee in je leven, dat is het leven.

Maar het gaat erom hoe je ermee omgaat, hoe je in het leven staat. Je kan gewoon midden in het leven staan, doordat je deze yogavorm erin integreert. Je gaat jezelf en de wereld om je heen anders waarnemen en daardoor ga je dingen anders beleven.

Je slaat een nieuwe weg in………..je maak plaats voor iets nieuws……….het Integrale Yoga pad.

Je innerlijke wereld verandert, waardoor je de uiterlijke wereld anders gaat beleven. Yoga leert ons dat wanneer we naar evenwicht en natuurlijke harmonie in ons leven zoeken, we een dieper begrip  ervaren van wie we in werkelijkheid zijn. Sinds ik yoga doe, is dat een verrijking in mijn leven. Het is zo’n mooi pad, dat ik niets anders zou willen. Het is thuiskomen. Yoga is voor mij mijn leven, mijn adem.

Yoga is een groeiproces. En het is zo mooi om in mijn yogagroepen te zien hoe we samen dit groeiproces doormaken. Het is een ontdekkingstocht van verkenning, inzicht, bewustzijn en groei. Voor zowel leerling als docent!

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd:

Waarvoor ben ik hier op aarde?

Wat is mijn doel in dit leven?

Gevolgde opleidingen

Ik heb de volgende yoga opleidingen afgerond:

 • Docent Integrale Yoga beginners
 • Docent Integrale Yoga gevorderden
 • Docent Integrale Yoga gevorderden II
 • Docent Integrale Kinderyoga

Andere gevolgde opleidingen:

 • Een jaar Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)
  (Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is de verzamelnaam voor een verscheidenheid aan genees- en behandelwijzen uit China, die gedurende duizenden jaren ontwikkeld zijn)
 • Docente Do-In
  (Do-In is een bewegingskunst die gekoppeld is aan de Chinese geneeskunde)
 • Aromatherapeute
  (Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde die gebaseerd is op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen)

Ook heb ik de volgende specialisaties afgerond:

 • Docente zwangerschapsyoga
 • Meesteropleiding Hoger dan Yoga II
 • Ademhalingsdeskundige (docenten opleiding)

Andere studies en interesses

Zelf ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de Oosterse cultuur, geneeswijzen en bewegingsvormen, waarin ik verschillende cursussen heb gevolgd. De bewegingsvorm Qi-Gong en TAO oefeningen die ik tijdens deze cursussen heb geleerd integreer ik vaak in mijn yogalessen. Ook heb ik een opleiding Do-In gevolgd en pas ik deze brede kennis en oefeningen regelmatig toe in mijn lessen. In de loop der jaren heb ik uit eigen ervaring gemerkt dat mijn yogalessen er anders gingen uitzien door mijn aanvullende kennis en mijn eigen groei en ontwikkeling hierin. Er ontstond een behoefte in mijzelf om deze kennis tijdens mijn lessen te mogen doorgeven aan mijn leerlingen. Door deze samensmelting van yoga en andere Oosterse bewegingsvormen maakt dat mijn lessen uniek en anders zijn.

In mijn lessen is voldoende variatie en dit spreekt mensen erg aan. Ik vind het een prachtige manier om de Indiase en Chinese cultuur samen te combineren en deze te mogen doorgeven. Dus ja, mijn yogalessen zijn niet alleen maar een yogales, maar vaak meer dan dat. Het zijn makkelijk te volgen lessen voor iedereen, en mijn leerlingen vinden het leerzaam om iedere week weer een les te mogen bijwonen. Via deze website zijn hun ervaringen te lezen.

Daarnaast ben ik Orthomoleculair Suppletie Adviseur en heb ik een brede kennis van voeding, leefstijl en vitamines/supplementen. Hierdoor kan ik een persoonlijk advies geven, dat aan een goede gezondheid bijdraagt.

Ik heb veel ervaring op het gebied van energetisch werk en met klassieke massage. Ik heb tevens TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) gestudeerd. Ook deze kennis pas ik vaak in mijn lessen toe. Ben je benieuwd en wil je de lessen die ik geef ook ervaren? Neem dan contact met me op.

Graag tot ziens,

Amparin

Nieuws

Meer nieuws