Ademhalingsworkshop 'adem en bewustzijn' in Rotterdam

Van alle dingen in het leven is ademhaling het belangrijkste. Ben je helemaal gezond, dan kun je misschien wel zes weken zonder eten een paar dagen zonder drinken, maar zonder ademhalen ga je al na een paar minuten dood, zó belangrijk is de ademhaling voor ons allemaal!

Meteen nadat je werd geboren, ben je gaan ademen en hij begeleid ons gedurende ons hele leven, van onze eerste tot de laatste adem. In die tussentijd zal je ademhaling jou altijd begeleiden. Niets is dichter bij je en ademhalen is het meest waardevolle bezit dat je kunt hebben. Jouw ademhaling is kostbaar.

Workshop adem en bewustzijn Rotterdam

En toch ademen we niet altijd op de juiste manier. Denk hierbij aan stress, spanning in de borst, verdriet, opgekropte emoties zoals boosheid, angst en verdriet. Al deze dingen hebben invloed op de natuurlijke manier van ademhalen. Andere veel voorkomende verschijnselen van de adem zijn: ‘dat beneemt mij de adem’, ‘een lange adem hebben’, ‘buiten adem zijn’ en ‘op adem komen’.

Deze uitdrukkingen laten zien dat de ademhaling iets vertelt over onszelf en onze manier van leven. Je ademhaling vormt de brug tussen lichaam en je geest. Elke gedachte die je hebt, elke actie en emotie, heeft zijn invloed op de manier van ademhalen. Dit kan leiden tot een oppervlakkige, snelle of hoge ademhaling, tot kortademigheid of zelfs hyperventilatie.

Dit kan weer tot andere klachten leiden of deze in stand houden, zoals stress, hartkloppingen, e.d. De ademhaling speel een belangrijke rol in ons leven, omdat de ademhaling op alles reageert wat er gebeurt.

De ademworkshop

Ademoefeningen zijn onderdeel van de yogafilosofie en worden al duizenden jaren gebruikt om gezondheid en ontwikkeling te bevorderen.

Tijdens de workshop zal je verschillende oefeningen ervaren die je helpen om te ontspannen en op een natuurlijke manier te ademen. Deze workshop geeft je de mogelijkheid om te ervaren wat de ademoefeningen voor je kunnen doen, onder andere: ontspannen, loslaten en dichter bij jezelf komen te staan.

Op het moment dat we bewust en juist ademen kunnen oude patronen van stress, spanning en te hoog ademen worden doorbroken.

Een rustige beheerste ademhaling heeft een positief effect op het zenuwstelsel, organen en ontspant lichaam en geest. Door deel te nemen aan deze workshop en te proeven van de ademhalingsoefeningen kan je de kracht van de adem ervaren. Het is een fijne workshop waarbij je even op adem kan komen.

Tip: doe deze workshop samen!

Deze ademhalingsworkshop kan je ook samen met een vriend, vriendin, zoon of dochter, of met jouw partner doen. Het is prettig en ook leuk om samen deze workshop en de ademoefeningen, met de ontspanning die erna komt, te ervaren!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je in verbinding ademen vanuit je eigen essentie?

Meld je dan aan!

Naar contactformulier

Workshop adem en bewustzijn Rotterdam

Startdatum en tarief

De workshop “Adem en Bewustzijn” duurt 3 uur.

Deze workshop wordt meerdere keren per jaar gegeven.
Zie de agenda voor de eerstvolgende datum, of neem contact met me op.

Het tarief voor particulieren per persoon is: € 65,-

Ervaringen van deelnemers

Dieper contact met mijzelf

“Ik heb de ademhalingsworkshop bij Amparin gedaan. Het was fijn om twee en een half uur met de oefeningen bezig te zijn. Het afwisselen van de oefeningen vond ik erg fijn. Daarnaast werd er regelmatig uitgewisseld hoe de cursisten de oefening ervaarden en wat voor gevoelens erbij kwamen.

Ik kwam gespannen binnen en naarmate we de oefeningen deden, werd ik steeds rustiger. Ik voelde me meer verbonden met mijn lichaam, minder angstig en gejaagd en mijn gedachten werden rustiger. De les was veel sneller voorbij dan dat ik dacht en na afloop voelde ik me heerlijk. Bijzonder dat zulke simpele oefeningen zo’n mooi effect teweeg brengen! Zeker als je hyperventileert of als je vaak gejaagd bent. Ik kwam echt weer in een dieper contact met mezelf.

De les werd gegeven in een prettige ruimte en Amparin is een leuke en lieve docente waar ik me op mijn gemak bij voelde. Omdat ik zo enthousiast ben ga ik ook de ademhalingscursus volgen. Een mooie manier om te investeren in mezelf.”

∼∼∼∼∼∼

Innerlijke rust

“Wat een bijzondere ervaring was de workshop ademhaling en bewustzijn bij Amparin. Het is lastig te omschrijven, want het is een mooi gevoel, dat zij je op de een of andere manier meegeeft. Haar warme en open persoonlijkheid maakt dat je je overgeeft aan haar stem, waardoor de oefeningen (naast het leren over je ademhaling) je innerlijke rust geeft. Het heeft mij veel meer gebracht dan ik vooraf verwacht had. Het was heel mooi om te ervaren! Dank je wel! Ik weet zeker dat wij elkaar weer een keer gaan zien. Dank je wel voor dit al!”

∼∼∼∼∼∼

Overig

Je bent nu op de pagina: “Workshop adem en bewustzijn Rotterdam”.
Op al mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing.

 

Ademhalingstechnieken

Nieuws

Meer nieuws