Workshop mudra’s Rotterdam

Bij de Witte Vlam Yoga kan je een workshop mudra’s deel 1 of deel 2 volgen, lees de data in de agenda!

Agenda

Waar komen de mudra’s vandaan?

Waar de mudra’s oorspronkelijk vandaan komen valt niet echt meer na te gaan. Ze zijn in het Oosten sinds duizenden jaren in gebruik. Sinds de oudheid leert de Indiase filosofie, het boeddhisme, en de Oosterse landen ons dat  mudra’s overal voor kunnen worden ingezet. Er zijn wel honderden mudra’s! En je komt ze over de hele wereld tegen.

Workshop mudra's Rotterdam

Wat zijn mudra’s?

Een mudra is een positie van de handen en vingers, waarbij de vingers elkaar raken. Mudra betekent in het Sanskriet zegel of verzegelen. Een mudra heeft een symbolische betekenis voor een bezegeling van een handgebaar.

Hoe mudra’s werken

De beweeglijkheid van de handen houdt direct verband met  de beweeglijkheid van het hele lichaam. De handen zijn een spiegel van het lichaam en geest. Met een mudra spreken we het energieveld van het lichaam op een positieve manier aan. Tijdens de oefeningen en/of meditaties kunnen mudra’s energieën opwekken die jouw bewustzijn vergroten.

De meeste belangrijke nadi’s (subtiele energiekanalen) beginnen of eindigen in de handen. Wanneer je de vingers bijvoorbeeld tegen elkaar drukt, worden de nadi’s die door de vingers lopen geactiveerd, zodat de pranische levensenergie vrij door het lichaam kan stromen.

Workshop mudra’s Rotterdam

Doorstroming van energie

Met mudra’s werken is dus een effectieve manier om de subtiele energiekanalen (nadi’s) te bevrijden van onzuiverheden. En ook om blokkades te verwijderen en de doorstroming van de pranische levensenergie in lichaam en geest in de goede richting te sturen. Zodat de genezende kracht naar de plek waar de balans moet worden hersteld kan gaan, en symptomen kunnen worden verlicht. Er worden dus wonderbaarlijke krachten aan mudra’s toegekend. En het helpt je om je bewustzijn te vergroten en meer rust te ontwikkelen!

Hulpmiddel bij meditatie

Mudra’s (handgebaren) worden ook veel bij yoga gebruikt en bij het verdiepen van je concentratie en meditatie. Doordat de vingers verschillende delen van ons lichaam vertegenwoordigen, zowel fysiek, mentaal als energetisch. Iedereen kan ze eigenlijk doen, zittend, liggend, of lopend. Je kan ze in het dagelijkse leven gebruiken en zijn makkelijk toepasbaar.

Voel je hier wat voor en wil je ook de kracht van de mudra’s ervaren? Schrijf je dan in voor de “Workshop mudra’s!”

Inhoud workshop

Tijdens deze workshop krijg je uitleg over wat mudra’s zijn en waarvoor je ze kan gebruiken. Ook zal je kennis kunnen maken met de verschillende mudra’s, die we samen beoefenen. Dit doen we samen met andere oefeningen en meditaties. Tezamen vormt dat een mooi geheel. Je krijgt ook een reader mee, zodat je de mudra’s ook makkelijk zelf thuis kunt beoefenen.

Workshop mudra's Rotterdam

Namaste!!

Praktische informatie

Eerstvolgende datum: zie de agenda

Tijdsduur: van 14:00 – 17.00 uur

Tarief: 65,- per deel (deel 1 of deel 2)

Je kan een Workshop Mudra’s deel 1 volgen of de Workshop Mudra’s deel 2 (deze workshops zijn ontstaan op verzoek van mijn leerlingen). Je kan ze los van elkaar volgen. En iedereen is welkom!

Neem als je vragen hebt of je je wilt aanmelden contact met me op via tel: 0624664000 of per e-mail via: dewittevlamyoga@gmail.com

Je bent nu op de pagina: “Workshop mudra’s Rotterdam”.

Op al mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing.

Naar contactformulier

Ervaringen van deelnemers

“Ik vond de mudra workshop een hele leerzame, interactieve en zinvolle workshop! De workshop is zeer toepasbaar en praktisch. De mudra’s zijn handige tools die ik ga gebruiken. Ze zijn makkelijk in te zetten, tijdens je werk en het dagelijks leven thuis!”
∼∼∼
“Ik vond de mudra workshop een heerlijke ervaring! De mudra’s en andere oefeningen geven rust maar ook energie en ze laten de pijnpunten helder door komen! Ik ga de mudra’s zeker toepassen in mijn dagelijks meditatie en yoga oefeningen”
∼∼∼
“De mudra’s zijn een mooi cadeau voor jezelf! Voor nu en voor de rest van je leven!”
∼∼∼
“Vanwege rugklachten liep ik al een lange tijd bij een fysiotherapeut. Ondanks deze behandelingen bleef ik rugklachten houden. Toen ik de rugmudra van Amparin kreeg aangereikt, na het oefenen van deze mudra verdwenen mijn rugklachten voor 80%, ongelooflijk maar waar!”
∼∼∼
“Als ik tijdens mijn werk teveel druk ervaar, trek ik me terug en doe ik een mudra. Daarna kan ik met meer energie verder!”
∼∼∼
“Ik heb via de ademhalingscursus kennis gemaakt met mudra’s. Het effect was zo  geweldig dat ik ze dagelijks toepas. Het is heerlijk om de prana energie te voelen stromen door mijn lichaam. Mudra’s maken mij ook rustig en ontspannen. De cursus is een verdieping en ik voel duidelijk de werking van de verschillende mudra’s. Echt een aanrader!”
∼∼∼
“Mudra’s zijn en fijne en makkelijke manier om je aandacht naar jezelf te keren en rust in je lichaam en hoofd te creëren. Tijdens de workshop wordt rustig en uitgebreid uitgelegd wat mudra’s zijn en hoe je ze kunt uitvoeren met je handen. Je hebt hierna genoeg informatie en ervaring om er thuis zelf verder te gaan. Ik vond het erg leerzaam!” Dank je wel hiervoor!
∼∼∼
“De workshop mudra’s vind ik een mooie aanvulling op de ademhalingscursus en yogalessen dat ik bij Amparin volg. De mudra’s zijn een ondersteuning mentaal en fysiek voor elke dag. Het helpt je om meer te voelen. Ik merk dat ik van nature al mudra’s in mijn dagelijkse leven geïntegreerd heb en ik ga hier ook zeker mee verder”

Menu

Nieuws

Meer nieuws